Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Είναι πολλά μα πάρα πολλά τα λεφτά Άρη!!!

Είναι πολλά μα πάρα πολλά τα λεφτά  Άρη!!!
 

6 σχόλια:

  1. ΓΡΑΨΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ, ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς η ανάπλαση του Πεντελικού γίνεται... νταμάρι!
    Ένα εκ προμελέτης περιβαλλοντικό «έγκλημα»,
    Στις 13 Απριλίου 2021εγκρίθηκε ερευνητική άδεια από εταιρεία για την αναβίωση των κλεισμένων λατομείων μαρμάρου στη περιοχή της Ραπεντώσας, κάτι που μεθοδικά έγινε γνωστό με καθυστέρηση στην Κοινότητα Διονύσου, η οποία κυριολεκτικά πρόλαβε και αντέδρασε τελευταία στιγμή. Στις 13 Μαΐου, ο τοπικός Εξωραϊστικός Σύλλογος έκανε προσφυγή και ακολούθησαν οι δημοτικές παρατάξεις και τελευταίος ο δήμος στις 14 Μαΐου.
    Στις 19 Μαΐου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Διονύσου, απορρίπτει ομόφωνα τη δημιουργία λατομείων στο Πεντελικό Όρος.
    Στις 26 Μαΐου, σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Διονύσου, το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε και αυτό ομόφωνα κάθε απόπειρα καταστροφής του περιβάλλοντος του Πεντελικού Όρους.
    Στις 29 Μαΐου, το ψήφισμα του Συνδέσμου σε έκτακτη συνεδρίαση, για την Προστασία του Πεντελικού, κατέληξε στο ότι το ότι το κόστος του έργου, κοινωνικό και περιβαλλοντικό, σε σχέση με το όποιο ιδιωτικό επιχειρηματικό οικονομικό όφελος, θα είναι δυσανάλογα μεγάλο.
    Στις 31 Μαΐου, η διαπαραταξιακή επιτροπή, προέβη σε ψήφισμα με το οποίο ζητά να αποσυρθούν άμεσα οι άδειες γεωλογικής έρευνας για την ύπαρξη μαρμάρου από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, και να καταργηθούν τα λατομεία της Πεντέλης, ως ανενεργά πέραν της 10ετίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του λατομικού νόμου γιατί αυτό όσοι γνωρίζουν κρύβει τον κίνδυνο της έναρξης τους στα εννέα έτη που τυγχάνει να διανύουμε.
    Στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, την Τρίτη 18 Μαΐου, με μοναδικό θέμα συζήτησης την έναρξη λατομικής δραστηριότητας, τα στοιχεία που προέκυψαν και παρουσιαστήκαν «κρύβουν μεθοδεύσεις».
    Βάσει των στοιχείων η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εκπονήθηκε για 243 στέμματα , όμως η ενδιαφερόμενη εταιρεία σκοπεύει να εξαπλώσει την δραστηριότητα της σε έκταση σε 912 στρέμματα.
    Τι σημαίνει αυτό για την κοινότητα Διονύσου;
    Η πλήρης ανάπτυξη και των πέντε λατομικών χώρων, θα φτάνει σε απόσταση 267 μέτρων από τα πρώτα σπίτια της Αιολίδας στην Κοινότητα Διονύσου και όχι 1.000 μέτρα, όπως αναφέρει το σχέδιο της Μελέτης.
    Στην περιοχή θα δημιουργηθεί τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα στο οδικό δίκτυο, εξαιτίας της διακίνησης των αδρανών, με σοβαρούς κινδύνους στην ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων στην πλησίον ευρισκόμενη Λ. Διονύσου (μόλις περί τα 385 μ)
    Η όποια υποσχόμενη ανάπλαση του χώρου, αν αρχίσει θα γίνει μετά από πολλά χρόνια ενώ το σίγουρο είναι πως το περιβάλλον θα καταστραφεί ανεπανόρθωτα.
    Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι βασικοί μέτοχοι της εταιρείας που θα αναλάβει τις ερευνητικές εργασίες, είναι κάτοικοι Κρυονερίου του Δήμου Διονύσου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την προσπάθεια λειτουργίας νέων λατομείων στον Διόνυσο, προέκυψε σοβαρό πρόβλημα ξεσκεπάζοντας ουσιαστικά ερωτήματα για το αν έχει γινει ότι ήταν δυνατόν για να αποφευχθεί η λειτουργία τους. Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο αρμοδιος αντιδήμαρχος και ο τρόπος που το παρουσίασε στην επιτροπή ποιότητας ήταν σαν να επρόκειτο για κάτι αναξιο λόγου και έρευνας και γιαυτό και τις μελέτες τις έστειλε στα μέλη της επιτροπής ποιότητας ζωής μετά το συμβούλιο. Όταν η αντιπολίτευση κατάλαβε περί τίνος πρόκειται έτρεξε να προλάβει τις προθεσμίες και να καταθέσει ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ η οποία κατατέθηκε δια χειρός του Προέδρου του εξωραϊστικού Συλλόγου Διονύσου. Η προσφυγή της αντιπολίτευσης κοινοποιήθηκε στο επιμελητήριο περιβάλλοντος και βιωσιμότητας το οποίο γνωμοδοτεί για την αντισυνταγματικότητα ή μη των περιβαλλοντολογικών μελετών. Στις 13-05-2021 κατέθεσε ο Πρόεδρος του εξωραϊστικού την προσφυγή και στις 14-05-2021 την κατέθεσε η αντιπολίτευση, την ίδια ημέρα κατέθεσε και ο Δήμος, την ίδια σχεδόν προσφυγή. Τα πράγματα δείχνουν ότι ο Δήμος δεν είχε σκοπό να κάνει τίποτε αλλα αναγκάστηκε από τις εξελίξεις. Ας μην παραβλέπουμε την συνάντηση του Δημάρχου με τον Υπουργό κύριο Χατζηδάκη για την οποία η τοποθέτηση του Δημάρχου στο τοπικό συμβούλιο του Διονύσου σε σχετική ερώτηση είπε ότι δεν κατάλαβε να έχει έρθει για τα λατομεία (άρα δεν αποκλείει) Στην οικονομική επιτροπή , η Κα Χαζάπη η δημοσιογράφος, υποστήριξε ότι οι επιχειρηματίες της εταιρείας που ενδιαφέρονται για το λατομείο είναι από το Κρυονέρι και είναι γνώριμοι στο Κρυονέρι και στον Δήμαρχο καθώς ο ίδιος είπε ότι πρόκειται για σοβαρούς επιχειρηματίες. Η συμπτώσεις συνεχίζονται αφού τυχαίως ο αρμόδιος υπουργός μένει στο Κρυονέρι. Το πρόβλημα που προέκυψε, μετά από πιέσεις, ομόφωνα συμφωνήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο να το διαχειριστεί διαπαραταξιακή επιτροπή που σημαίνει ότι όλες οι ενέργειες και οι αποφάσεις σε σχέση με τα Λατομεία πρέπει να έχουν συζητηθεί και συμφωνηθεί πρώτα σε αυτην και μετά να φτάνουν στην Οικονομική και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Βεβαια θα δουμε τι θα σκαρφιστούν για να μείνει και αυτό στα λόγια . Δεν είναι ασήμαντο ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της οικονομικής επιτροπής αποφασίστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα κατά των αποφάσεων αδειοδότησης, και που αυτά δεν υπήρχαν από τους εισηγητες του θέματος αλλα και πάλι έγινε κάτω από την πίεση που άσκησε η αντιπολίτευση. Όλοι οι πολίτες πρέπει να αποτρέψουμε την καταστροφή της Πεντέλης που θα σημάνει την υποβάθμιση ολόκληρου του Δήμου μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τωρα θυμήθηκε ο αντιδήμαρχος να μας ενημερωσει για τα λατομεία; Αβαβα πηγαν να το περασουν αλλα δεν τους βγήκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ! ΤΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΉΣΟΥΝ ! ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΥΜΦΩΝΗΜΈΝΑ ! Τ Ε Λ Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συναυλιες εν μεσω πανδημίας και αυξησης κρουσματων. Τις άδειες των λατομείων δεν θα τις σταματήσει κανενας τραγουδιστης Η δημοτικη αρχη αφησε την δυνατότητα με νομιμα μεσα τα σταματησει την διαδικασία που ήδη έχει ξεκινήσει για την λειτουργία των λατομείων. Παιχνιδια ειναι όλα αυτα για να δουν ποσους ψηφους θα χασουν και για να πουν ότι εκείνοι έκαναν ακόμη και συναυλία διαμαρτυρία. Ενα ακόμη παιχνίδι σε βάρος μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή