Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ένας αναγνώστης γράφει...



Ένας φίλος αναγνώστης μας έστειλε αυτό το ωραίο κειμενάκι του ΧΜ που μας άρεσε τόσο που αποφασίσαμε να το δημοσιεύσουμε. Γιατί στη ζωή εκτός από το να κρίνεις τους άλλους καλό είναι να αναρωτηθείς γιατί είναι έτσι αυτοί οι άλλοι ή -γιατί όχι - κι ο εαυτός σου!
(ΠΡΟΣΟΧΗ : Η συγκεκριμένη ανάγνωση δεν ενδείκνυται για τους γνωστούς εμμονικούς αναγνώστες διότι μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά τους λόγω στερητικού συνδρόμου)


Βρισκόμουν εκεί από την πρώτη στιγμή, στην αδρεναλίνη που κυκλοφορούσε στις φλέβες των γονιών σου όταν έκαναν έρωτα για να σε συλλάβουν, και μετά στο υγρό που η μητέρα σου έστελνε στη μικρή καρδιά σου όταν ακόμα  ήσουν απλώς ένα παράσιτο. Έφτασα σ´ εσένα προτού μπορέσεις να μιλήσεις, προτού ακόμα μπορέσεις να καταλάβεις κάτι απ´αυτά που σου έλεγαν οι άλλοι. Βρισκόμουν εκεί, όταν αδέξια, προσπαθούσες να κάνεις τα πρώτα σου βήματα εμπρός στο πειραχτικό και γελαστό βλέμμα όλων. Όταν ήσουν απροστάτευτος κι εκτεθειμένος, όταν ήσουν ευάλωτος κι είχες ανάγκη. Μ´ έφερε στη ζωή σου το χέρι της μαγικής σκέψης. Με συνόδευαν....οι προλήψεις και τα ξόρκια, τα φετίχ και τα φυλαχτά....οι καλοί τρόποι, οι συνήθειες και η παράδοση...οι δάσκαλοί σου, τα αδέρφια σου και οι φίλοι σου.... Προτού μάθεις πως υπήρχα διαίρεσα την ψυχή σου σ´ έναν κόσμο φωτός κι ένα κόσμο σκότους. Έναν κόσμο για το καλό κι έναν για τα υπόλοιπα.
Εγώ σου έφερα τα συναισθήματα της ντροπής, σου έδειξα όλα τα μειονεκτήματά σου, τις ασχήμιες σου, τις ανοησίες σου, τα δυσάρεστα όλα. Εγώ σου κρέμασα την ταμπέλα "διαφορετικός" όταν σου είπα για πρώτη φορά στ´ αυτί ότι κάτι  δεν πήγαινε εντελώς καλά σ´ εσένα. Υπάρχω πριν από τη συνείδηση, πριν από την ενοχή, πριν από την ηθική, πριν από τις αρχές του χρόνου, πριν ακόμα ο Αδάμ ντραπεί για το κορμί του όταν αντιλήφθηκε ότι ήταν γυμνός και το κάλυψε!
Είμαι ο απρόσκλητος μουσαφίρης , ο ανεπιθύμητος επισκέπτης και ωστόσο είμαι πρώτος που ήρθα και τελευταίος που θα φύγω. Έγινα ισχυρός με τον καιρό ακούγοντας τις συμβουλές των γονιών σου για το πώς θα θριαμβεύσεις στη ζωή.
Παρατηρώντας τις αντιλήψεις της θρησκείας σου, που σου λέει τι να κανεις και τι να μην κάνεις για να σε δεχτεί ο Θεός στις αγκάλες του. Υποφέροντας απάνθρωπα αστεία των συντρόφων σου στο σχολείο όταν γελούσαν με τις δυσκολίες σου. Υπομένοντας τις ταπεινώσεις από τους ανωτέρους σου. Παρατηρώντας την άχαρη μορφή σου στον καθρέφτη και συγκρίνοντάς τη μετά με την εικόνα των "διασήμων" που βγαίνουν στην τηλεόραση.
Και, τώρα επιτέλους, έτσι όπως είμαι δυνατός, και για τον απλό λόγο ότι είμαι γυναίκα, ότι είμαι νέγρος, ότι είμαι Εβραίος, ότι είμαι ομοφυλόφιλος, ότι είμαι ανατολίτης, ότι είμαι ανάπηρος, ότι είμαι ψηλός, κοντός, χοντρός...μπορώ να σε μεταμορφώσω σε ένα σωρό σκουπίδια, σε παλιοσίδερα, σε αποδιοπομπαίο τράγο, στον παγκόσμιο υπεύθυνο, σε έναν καταραμένο μπάσταρδο μιας χρήσης.
Γενεές και γενεές ανδρών και γυναικών  με υποστηρίζουν. Δε μπορείς να ξεφύγεις από μένα. Η θλίψη που προξενώ είναι τόσο ανυπόφορη που για να με αντέξεις πρέπει να με μεταδώσεις στα παιδιά σου, ώστε εκείνα να με περάσουν στα δικά τους παιδιά, στους αιώνες των αιώνων.
Για να βοηθήσω εσένα και τους απογόνους σου θα μεταμφιεστώ σε τελειομανία, σε υψηλά ιδανικά,σε αυτοκριτική, σε πατριωτισμό,σε ηθικές αξίες, σε καλές συνήθειες,σε αυτοέλεγχο.
Η θλίψη που σου προξενώ είναι τόσο έντονη που θα θελήσεις να με αρνηθείς και, γι ´ αυτό, θα προσπαθήσεις να με κρύψεις πίσω από τα πρόσωπά σου, πίσω από τα ναρκωτικά, πίσω από τη μάχη σου για το χρήμα,πίσω από τις νευρώσεις σου, πίσω από την απρόσωπη σεξουαλικότητά σου. Δεν έχει σημασία τι κάνεις, όμως,δεν έχει σημασία πού πηγαίνεις. Εγώ θα είμαι πάντα εκεί πάντοτε παρών. Γιατί ταξιδεύω μαζί σου μέρα και νύχτα, ακούραστα, δίχως όρια.
Εγώ είμαι η βασική αιτία της εξάρτησης, της κτητικότητας,της πίεσης, της ανηθικότητας,του φόβου, της βίας,του εγκλήματος,της τρέλας. Εγώ σου δίδαξα το φόβο της απόρριψης κι εγώ περιόρισα την ύπαρξή σου σ ´ αυτό το φόβο. Από εμένα εξαρτάται το αν θα εξακολουθήσεις να είσαι αυτό  το άτομο που το γυρεύουν, το λατρεύουν,το χειροκροτούν, ο ευγενικός και ο ευχάριστος που είσαι σήμερα για τους άλλους.
Από εμένα εξαρτάσαι, γιατί εγώ είμαι το μπαούλο όπου έχεις κρύψει εκείνα τα πιο δυσάρεστα πράγματα, τα πιο γελοία, τα λιγότερο επιθυμητά κι από σένα τον ίδιο. Χάρη σ ´ εμένα έμαθες να συμβιβάζεσαι με αυτά που σου δίνει η ζωή, γιατί, τελικά, οτιδήποτε κι αν ζήσεις θα είναι πάντοτε παραπάνω από αυτό που νομίζεις ότι αξίζεις.
Το μάντεψες...έτσι δεν είναι; Είμαι το συναίσθημα της απόρριψης που νιώθεις για τον ίδιο σου τον εαυτό.
ΧΜ

74 σχόλια:

  1. Πάνω στην ώρα γιατί ετοιμαζόμουν να γράψω για τον Κλαρινογραμπρό... ο οποίος νομίζει ότι γράφει αποφθέγματα...
    Αφιερωμένο λοιπόν στον φίλο μου, ένα ποιηματάκι για πάρτι του, το οποίο το συνέθεσα , διαβάζοντας τους δικούς του στίχους:

    «Βλέπεις εκείνο το βουνό
    Που είναι γεμάτο ρύζι;
    Θυμάσαι που σε χάιδευα
    Και μού λεγες: Μυρίζει;»
    Καληνύχτα σας και καλά κούλουμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ασχολείστε βρε παιδιά μαζί του. Αφού είναι βλάκας εκ γενετής. Ούτε η επιστήμη δεν μπορεί να κάνει τίποτα!!!

      Διαγραφή
  2. Εγώ πάλι, πήγα θέατρο και τρελάθηκα με την ταβερνιάρα - ηθοποιό - καμαριέρα... Καθόμουν στη δεύτερη σειρά και με τύφλωσε η παρουσία της!!!!
    Μήπως έχω πρόβλημα και πρέπει να το κοιτάξω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει και συμπρωταγωνιστή τον Ζαν Πρεμιέ – μέλος της σχολικής που το παίζει και ωραίος…..

      Διαγραφή
    2. Η αλήθεια είναι ότι από τότε που άλλαξε ο κλαρινογαμπρός και έφυγε και ο σφουγγοκωλάριος έχει ωραίους άντρες η σχολική

      Διαγραφή
    3. 7:36 να το κοιτάξεις και μην ανησυχείς δεν είναι θέμα υγείας θέμα στέρησης είναι

      Διαγραφή
  3. Τέτοια του λέει η νταντά και πάει από τη μια λαλακια στην άλλη ο Σάκης......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αντε ρε σκουπισε τα πόδια σου που θα μιλήσεις εσυ για το Σάκη, δεν ειναι όλοι Γιάννηδες να τους τραβάν απο την μυτη οι …ραραδες και οι παπαδες

      Διαγραφή
    2. όχι ρε φωναξε τη φρόσω του παριζιάνου να βάλει τάξη

      Διαγραφή
    3. Αφήστε ήσυχους ρε παιδιά τους φίλους του Γιαννάκη τώρα έχουν τα εσώψυχα τους, λάθος τα εσωκομματικά τους ήθελα να πω.! Τρέχουν γιατί του χάλασε μία ΒΑΝΑ.!

      Διαγραφή
    4. Όλοι εχουν τους δικούς τους ανθρώπους που εμπιστεύονται. Το ζητούμενο είναι αν ο εκάστοτε τους ακούει προς όφελος των φίλων και των λίγων ή προς όφελος των πολιτών.
      Εκεί κρίνεται το παιχνίδι .

      Διαγραφή
  4. Αυτό είναι για τον σφουγγοκωλάριο ταμάμ του πάει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το συναίσθημα της απόρριψης για τον ίδιο του τον εαυτό..... τώρα εξηγούνται πολλά σφουγγοκωλάριε

      Διαγραφή
    2. Από μικρός ε; πωπωωωωω ρε σφουγγοκωλάριε τώρα εξηγούνται όλα όχι μόνο πολλά….

      Διαγραφή
    3. Βάλε και την Pulitzer, την πετρελαιού, την χαζή, που δεν εχουν σταλα φιλότιμο

      Διαγραφή
    4. Μην ασχολείστε με περιττώματα

      Διαγραφή

  5. Συγχαρητήρια για το κείμενο ΦτΔ απαντάς σε πολλούς κομπλεξικούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά είναι ενα κάλεσμα να κοιταχτουμε ολοι στον καθρέφτη

      Διαγραφή
  6. Καποιοι ηλιθιοι που γραφουν στον απεναντι τοιχο απαξιωνουν οτι γινεται και βρισκουν κατι κακο να πουν για τα παντα.Επειδη ημουν στη Σταματα χθες ο κοσμος που ηρθε τοσο πολυ του αρεσε που χορευε μες τη βροχη και διασκεδαζε δινοντας μια νοτα ξενοιασιας και γλεντιου στον κατακλυσμο που βιωνουμε .Καποιος μεγαλος σε ηλικια σχολιαζε " ετσι ξεφευγουμε απο τα δυσκολα γιατι για λιγη ωρα ξεχναμε "το γλεντι ο χορος το τραγουδι ειναι εκφρασεις πολιτισμου για τον κοσμο φερνοντας πιο κοντα τους ανθρωπους .Τωρα αν τα ζυμαρικα δεν ηταν καλα φανηκε γιατι περισεψαν χα χα δεν εμεινε τιποτα γιατι ηταν πολυς ο κοσμος .Και του χρονου να ειμαστε καλα να ξαναχορεψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε οτι καινα γινεται οι τύποι το χαβα τους, τα πάντα τους ενοχλούν μη τυχόν κι ο κοσμάκης περάσει λιγο καλα να πέσουν να τους φάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβάστε κόσμε ....

    Ο κλαρινογαμπρός ξεκίνησε ξανά τα ποιήματα στο FB του!!!

    Καλά δεν μπορεί κάποιος να του πει ότι γελάνε μαζί του και τον κοροιδεύουν;;; Πρώτη φορά βλέπω άντρα να ξεφτιλίζεται μόνος του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα ασχολείται ο δάσκαλος με την υποψηφιότητα του Αγγέλικα στην προεδρία της τοπικής ΝΔ στον ΔΙΟΝΥΣΟ.!!

      Διαγραφή
  9. Είναι χαρακτηριστική η αμηχανία και αφωνία του Διονυσοσκουφίτσα, που έχει να ανεβάσει ανάρτηση από τις 8 Φεβρουαρίου! Και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα τι να βρει να γράψει ρε παιδια αφού ολα γίνονται πλέον σύννομα κατόπιν εντολής του δημάρχου και αυτα που γράφουν διάφοροι , ειναι απλώς σαπουνόφουσκες!!!φωτοβολιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσείς βρε παιδιά κοιτάτε τι κάνει η διονυσοσκουφίτσα ή δίνετε ενημέρωση στους δημότες διονύσου , όπως βέβαια υποστηρίζετε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν το πιστεύω ο κλαρίνο γαμπρός κανει σχόλια και κριτική για τα σχολεία και την κατάσταση τους ..στην βοδεινη ..καλα ρε μεγάλε οταν ήσουν αντιπρόεδρος στις σχολικές επιτροπές τότε δεν έβλεπες ... Στραβός ήσουν?.. Αλλα μάλλον είχες αλλα πράγματα στο νου σου τοτε!!!!! Τωρα που ολα πάνε καλα , τα σχολεία επισκευάζονται .. Τα θέματα τους λύνονται άμεσα και σύννομα ... Τι σε χαλάει άραγε ;;; Μηπως το γεγονός οτι η δίκη σας διοίκηση ηταν άχρηστη και ανεπαρκής και μη σύννομη ?. Τι να κάνουμε λίγη υπομονή και θα το χωνέψεις οτι χάσατε !!!!παντως μην το βάζεις κάτω δεν ειναι κακό να γίνεσαι γραφικός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Χρόνια Πολλά με υγεία σε όλους τους Έλληνες.

    Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους που παρέλασαν παρά τη δυνατή βροχή σήμερα, στον Άγιο Στέφανο. Συγχαρητήρια επίσης και σε όλους απ' την τοπική αρχή που παρακολούθησαν την παρέλαση, οι οποίοι παρότι είχαν ομπρέλες δεν τις χρησιμοποίησαν και μαζί με τα παιδιά έγιναν και αυτοί μούσκεμα, ως ένδειξη συμπαράστασης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εθεάθει στην Ειδομένη ο σφουγγοκωλάριος και η Pulitzer.
    Έσπευσε με τη ΜΚΟ ο σφουγγοκωλάριος για σφούγγισμα. Μάλιστα προτάθηκε για έπαινο ο σφουγγοκωλάριος καθώς η συμβολή του ήταν καθοριστική αφού δεν υπάρχουν τουαλέτες και μπάνια και ήταν αρκετοί οι συγκαμένοι. Η Pulitzer από κοντά του έδινε το χαρτί για σκούπισμα από τον κίτρινο τύπο που διαθέτει.
    Σφουγγοκωλάριε άξιος ο τίτλος σου ! Επιτέλους βρήκε την σωστή θέση ο κίτρινος τύπος της Pulitzer !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε τσιγκουνιδες δεν καταθέσατε στεφάνι γιατί και καλά θέλετε να ενισχύσετε το δίκτυο αλληλεγγύης Διονύσου… λυπηθήκατε τα χρήματα να καταθέσετε και ένα στεφάνι για τους νεκρους ήρωες που χρωστατε την ελευθερία σας σήμερα .
    Ρε τσαμπατζήδες ειδα την ανακοίνωση σας και ντράπηκα που σας έχουμε στον Διονυσο και εχετε πάρει εστω και μια ψήφο ….τι λυπηθήκατε ρε τσιγκουνηδες και δεν γράψατε ουτε δυο λογια για τους ηρωες και για την ημέρα . Κάνατε μια χαρά την διαφήμιση σας πάντως ως καλοί και ευαίσθητοι συνάνθρωποι.
    Κρίμα Γιωργάκη από το κακό στο χειρότερο σε πάνε….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο Σφουγγοκώλης έκανε σήμερα καινούργια ανάρτηση , ύστερα από 2 μήνες και λέει για κάτι 'Μπιλοζίρια'. Ρε κουράδα , στον καθρέφτη έχεις κοιταχτεί καθόλου για να δεις το δικό σου "Μπιροκοίλι"...
    Χα χα χα χα χα...
    Μια ζωή βλάκας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσύ είσαι ο έξυπνος , βρε χαμηλής νοημοσύνης υποκείμενο κάτσε στην τρύπα σου και μην ασχολείσαι με θέματα ήθους και διαφάνειας .

      Διαγραφή
    2. Ενώ εσύ θες να μας πεις ότι έξυπνος;;; Ημίχαζε!!! Που λένε και στα βόρεια...

      Διαγραφή
    3. Πλάκα , πλάκα , μόνο το μπιροκοίλι του μπορεί να διατηρήσει ο Σφουγγοκώλης!!!

      Διαγραφή
  17. Ο σφουγγωκολάριος και η Pulitzer καθιστούν ανίκανη την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση και υποστηρίζουν ότι αυτοί θα σώσουν τον Δήμο.
    Προφανώς έφαγαν κλωτσιά από συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πρέπει να νιώθει μεγάλη μοναξιά και πίκρα ο διονυσοσκουφίτσας. Τόσα χρόνια προσπάθησε να αναδειχθεί σε παίκτη του δημοτικού σκηνικού και πέτυχε .... μια τρύπα στο νερό. Γυρίζει έρημος, βαρύς και μόνος, σέρνοντας τα βήματα του από το αδιέξοδο. Θα το πιεί ολόκληρο το πικρό ποτήρι, μέχρι τον πάτο. Κανένα έλεος και οίκτος. Ας πρόσεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Όλοι κοπτόσασταν μυξοπαρθένες,για την απονομή δικαιοσύνης, διαφάνεια στο μπουρδέλο των Σχολικών Επιτροπών. Και όχι μόνο αυτό, τολμούσατε και κατηγορούσατε για κουκούλωμα. Τώρα λοιπόν που νιώθετε την καυτή ανάσα του εισαγγελέα στο σβέρκο σας (μυξοπαρθένες), στριγκλίζετε, σαν γυναικούλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Δήμαρχε προχώρα γερά...
    Βάλε το μαχαίρι στο κόκκαλο...
    Ο έντιμος θα επιπλεύσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. όσοι είναι ένοχοι διαμαρτύρονται και μάλιστα έντονα, όσοι είναι αθώοι λένε χαλάλι η ταλαιπωρία αρκεί να ξεκαθαρίσει το θέμα και να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. Τα συμπεράσματα δικά σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ρε σφουγγοκωλάριε στεναχωρήθηκες που δεν σε κάλεσαν για μάρτυρα με τους 4;
    Μην ανησυχείς θα είσαι με τους 40 μάρτυρες ... Βρε ζήλια κακιά
    Για να δούμε τι θα γίνει με την κατάθεση του μπυροκοιλη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ο Ζαμάνης έκανε την πιο σωστή κίνηση γιατί πάλι θα αποδειχτεί ότι δεν κάνει διοίκηση κατά το δοκούν. Ακόμη μια φορά ο Δήμαρχος θα δικαιώσει όλους που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν για την εντιμότητα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ποιος είδε τη λουκουματζού χτες το βράδυ στο ΔΣ και δεν την φοβήθηκε…. Φύσαγε, ξεφύσαγε, έκανε βόλτες πάνω κάτω μέσα στην αίθουσα… Περίμενε με αγωνία να ψηφιστεί το θέμα του αντρούλη της… του αντιδημαρχούλη…
    Μόλις βγήκε η απόφαση, επί τόπου έσκισε το βιβλίο με τις συνταγές της και πήγε τα έψαλε στον αντιδημαχούλη που δεν κατάφερε τους συναδέλφους του να το ψηφίσουν.
    Πάντως ο Θεός μας βοήθησε και δεν πέρασε. Αν δείτε τα ονόματα που είχε προτείνει ο ανιδημαρχούλης, ήταν όλα της παρέας του Μπυροκοίλη… και μετά μου λες τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαράς και την επιτροπή διαβούλευσης το συμπαραστάτη του δημότη κι άλλες τέτοιες θεσμοθετημένες μακακιες που θα έπρεπε να προορίζονται για ανθρώπους που ξέρουν να διαχειρίζονται τη δημοκρατία τους αλλιώς δεν την αξίζουν Ο Έλληνας εχει ακομα μέλλον για τόσο τολμηρά πράγματα έτσι όπως ειναι δέσμιος της Πλατωνικής σπηλιάς

      Διαγραφή
  25. Επίσης ο δήμαρχος είπε στον ΠΕΠΠΑ οτι αν δεν του αρέσει να σηκωθεί να φύγει ο δρόμος ειναι ανοιχτός και αυτός κάνοντας όντας κολοτουμπας είπε εγω δεν εχω κανένα πρόβλημα με τον δήμαρχο οταν 5 λεπτά πριν είχε πει χίλιες κατηγορίες . Ρε Πεππα Πιο Καραγκιόζης πεθαίνεις!!!! Χα χα χα .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλα αυτός ο Πέππας δεν ειναι αυτός που πάει απο παράταξη σε παράταξη ?... Τοτε γιατι θίγεται οταν του λένε οτι κανει κολοτουμπες αφού αυτή ειναι η συνηθισμένη τακτική του .. Και θελει μετα να τον πάρουνε και στα σοβαρά . Που πας ρε Καραμήτρο;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στην Α.ΠΕΠΠΑ της Σταματας εκτός απο Σταματαρχης της αποδόθηκε και ο τίτλος ης Φρουράρχου χτες στο τοπικό !! Ποιος τη χάρη της τωρα αναβαθμίστηκε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ο προεδράκος της φακής ψήφισε μαζί με τον προεδρακο του αόρατου συνεταιρισμού και μια άσχετη να εκδιωχθούν ολοι οι εντεταλμένοι απο τους Δήμους διότι τους κόβουν τις αρμοδιότητες .Βρε Λάκη σε πήραν είδηση τι παιχνιδάκι παίζεις αντί να προσπάθησεις να κανεις κατι καλο στον τόπο σου δημιουργείς συνέχεια προβλήματα και στυλώνεις τα πόδια σα γάιδαρος Φτάνουν πια τα ψέματα οι δολοπλοκίες τα τηλέφωνα και αλλα λέω μπροστά αλλα πίσω αλλα λεει η θειά μου και αλλα ακούν τα αυτιά μου Έχεις μπλέξει με καλά παιδάκια σε πάνε όπως το γάτο απο το σβέρκο .κού κού κού κού !!!!
    Φιλιά στο φίλο σου γκόμενο μακρυμάλη τρότζο ταβερνιάρη Κόκκαλη που μαθεύτηκε πως θα γίνετε κουμπάροι αφου θα τον παντρέψεις πάντα τέτοια η ωρα η καλή
    Ενα μέλος του αόρατου συνεταιρισμού

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Αχ Αχ η λουκουματζούμ
    Αχ Βαχ η μπουγιουρούμ
    Στόμα εχει μηλιά δεν εχει
    Άντρα εχει και δεν εχει
    Τόνε πηρε ο Ζαμάν
    Τόνε πηρε αμάν αμάν

    Τόνε πηρε ο ανεμιστήρας
    Τόνε πηρε ο πυροσβεστήρας
    Και τον εκανε μουλού
    Και τον εκανε νουδού
    Απο Συριζού νουδού
    Κατι τρέχει ταουξουμ
    Που με τη λουκουματζούμ
    Μπερδευτήκανε και Μπλουμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Κακώς Ο Πεππας πηρε απόφαση στο τοπικό με την υποστήριξη της αντιπολίτευσης , Κόκκαλη και Χρήστου να καταργήσει την τοπική εντεταλμένη Αγγελική ΠΕΠΠΑ έπρεπε να παρει απόφαση να την καταδικάσουν σε απαγχονισμό με γκιλοτίνα στην πλατεία της Σταματα σε δημόσια θέα . Έτσι και θα γλύτωσε απο αυτήν και θα παρέμεινε μόνος του "να διοικεί αυτόν τον τόπο" έτσι έκαναν ρε ΠΕΠΠΑ στον μεσαίωνα και εσύ την Σταματά στον μεσαίωνα θέλεις να την κρατήσεις πίσω απο τον ήλιο όπως έκαναν οι προηγούμενοι πολιτικοί φίλοι σου για να ελέγχουν τα πράγματα !!! Σαν δεν ντρέπεσαι....και έχεις και μούτρα να μιλάς κάνοντας συνεχώς κολοτουμπες!!! ΝΤΡΟΠΗ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά και ποιος του είπε ότι το να καταργήσει την εντεταλμένη ειναι δική του αρμοδιότητα; Καραγκιοζιλίκια και σε δουλειά να βρισκόμαστε. Η Σταμάτα πάσχει από χωριάτικα μυαλά, ερμητικά κλειστά κι εγκλωβισμένα μέσα σε δαιδαλώδη συγγενολόγια που μάχονται για να διατηρήσουν την εικόνα του χωριού με τις καλές ταβέρνες πέριξ της πλατείας αλλά δεν είναι έτσι. Πέρα από την πλατεία του χωριού ένα σωρό σοβαροί άνθρωποι ( οι ξένοι) έφτιαξαν τα σπίτια τους ζούνε τις οικογένειές τους και θέλουν λύση στα προβλήματά τους. Κι η εντεταλμένη εκεί παίζει μπάλα και καλά κάνει γιατί και σοβαρός άνθρωπος είναι, και με το απαραίτητο μορφωτικό επίπεδο και έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον για τον τόπο της.

      Διαγραφή
  31. Καλα δεν το συζητώ πως λουκουματζούμ ταουξουμ κλπ ... Απο μουλουμ συριζουμ και έτσετερουμ έγιναν νουδουμ για τον αδελφικό φίλο πασοκουμ πυροσβεστερουμ!!! Πιο Μελισσανίδης δεν γινεται... Μιλάμε για τριπλό τολουπ με διπλό λουπ άρτια εκτελεσμένο!!απο την γνωστή παρέα . Μπράβο και σε ανώτερα καραγκιοζιλίκια .$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τι απαγχονισμό και τι γκιλοτίνα μας λες .. Στην πυρά.. στην πυρά να την ρίξετε μονο έτσι θα ησυχάσεις Βαγγελακη απο την Αγγελικουλα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ο χαζός δεν πήγε καν στη βαλιζα, με ένα σπρωξιματάκι και καλά άθελά του θα την είχε ρίξει στην πυρά για πλάκα χαχαχα

      Διαγραφή
  33. Καλα ρε παιδια τι δουλειά εχουν οι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι που δεν ανήκουν στην νεα δημοκρατία να παρευρίσκονται μετα των συζύγων τους στις εκλογές της νέας δημοκρατίας και να πουλάνε εκδούλευση μαζί με στην αντιπολίτευση;;έλεος τι θα δουν ακομα τα μάτια μας και τι θα ακούσουν τα αυτιά μας στα πλαίσια της μικροκομματικής τους πολιτικής . Μάλλον εχουν καταλάβει οτι ειναι μετέωροι και προσπαθούν να πιαστούν απο όπου μπορούν . Κρίμα ...σκέτη απογοήτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΗΓΟΣ ΤΟΥ ΑΝ,ΧΑΡΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΟΤΟΥ,ΧΑΡΑ ΝΔ, ΖΟΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 20 ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΟ Α
      ΓΓΕΛΙΚΑ Ο ΤΑΣΟΣ ΒΛΕΠΕΙ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΛΕΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΤΑ.Η

      Διαγραφή
  34. Που είσαι Δούρου να δεις τα παλληκαρια σου .!!!!SURPRISE

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. 10.45 Αν η Σταμάτα χάσει την εντεταλμένη της χαθήκαμε τι λες τώρα ......Η Σταματάρχισα είναι εντεταλμένη πρασίνου σε όλο το Δήμο βγες μια βόλτα σε όλο το Δήμο Διονύσου να δεις τα χάλια που έχει το πράσινο σκέτη ζούγκλα είναι ο Δήμος, και μη μου πεις ότι φταίνε οι τοπικοί πρόεδροι γιατί τους έχει γραμμένους, όσο για το γούστο της σκέτο καρακιτσαριό είναι, και για το μορφωτικό της επίπεδο αν το ζηλεύεις τότε είσαι κατώτερος-η

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ρε χωριάταρε ποιος εισαι εσυ που θα μιλήσεις για κατωτερώτητα και ανωτερώτητα σε μορφωτικό επίπεδο;;;;; τρεχα να πάρεις ακόμα και τώρα το απολυτήριο λυκείου και όσο για την αισθητική σου εμείς οι ξένοι έχουμε ουκ ολίγα δείγματα .... χαιρετίσματα και καλή επιτυχία στις προαγωγικές !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ρε παιδια και το Κιτς ειναι άποψη και το μορφωτικό επίπεδο του καθενός ειναι σεβαστό οποίο και να ειναι!!! Τωρα αν εσείς κρίνεται έξ ίδιων τα αλλότρια και πρεπει ολοι να ειναι σαν εσάς μάλλον χάσατε την μπάλα ...και ειναι εκτός γηπέδου.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει , όχι η ανάρτηση, αλλά τα σχόλια που έχει αφήσει κάτω απ' την ανάρτηση που έγιναν, στο FB του αντιδημαρχούλη. Αναφερόμενος σε ένα πρώην μέλος της Σχολικής για μια καινοτομία στη δουλειά του, 'πιάνουν' δουλειά από κάτω: Ο Σφουγγοκώλης, η λουκουματζού, η πετρελαιού, ο χασοδίκης και η παραιτημένη σύμβουλος των 12,5 ψήφων. Αφήνει ο αντιδημαρχούλης όλο τον οχετό στα σχόλια της ανάρτησής του που μιλάνε για τον ίδιο τον Δήμο. Σαν δεν ντρέπεσαι ... Λες και δεν σε έχουμε καταλάβει ποιος είσαι και ποια είναι η παρέα σου που προσπαθείς μουλωχτά να χώσεις στα πεπραγμένα του Δήμου...
    Ήσουν , είσαι και θα είσαι για πάντα πολύ λίγος.... αντιδημαρχούλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσό φτηνός μπορείς να είσαι όταν φτύνεις εκεί που πριν έγλυφες και αντίστροφα αλλα απο την αλλη την καρεκλιτσα σου δεν την αφήνεις με τίποτα, ποσο μαλλον το δημαρχιακό αυτοκίνητο ...

      Διαγραφή
  39. Ευχάριστη έκπληξη στο χθεσινό ΔΣ ήταν ο γνωστός σε όλους μας Σφουγγοκωλάριος. Ξυρισμένος και πλυμένος πρόσφατα (προ 2 ημερών!!!) με αποτέλεσμα να μην μυρίζει όπως συνήθως. Άλλαζε θέσεις συνεχώς γιατί πλέον έχει και πολλούς κώλους να σφουγγίζει. Πήγαινε μία προς τον αποτυχημένο πρώην δήμαρχο, μία προς τη Ζωή , μία προς τους συμβούλους του χορευτή και ακούστε – ακούστε…. τους μοίραζε χαρτιά με το τι θα πούνε!!!! Χίλια μπράβο ρε παιδιά , βρήκατε τον Σύμβουλό σας… τον απλό πολίτη της πείνας.
    Υ.Γ. Στο κοινό καθόταν και χαζογέλαγε με τη λουκουματζού και έριχνε κλεφτές ματιές με τον αντιδημαρχούλη , λες και ήταν κρυφά γκομενάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Θερμά συγχαρητήρια και στην Σφουγγοκώλω ή αλλιώς όπως την ξέρετε την Pulitzer. Για άλλη μια φορά διαβάζοντας κανείς τα εμετικά της άρθρα , εκθειάζει τον κολλητό της και όχι μόνο Σφουγγοκώλη, καθώς και τους αρχηγούς των άλλων παρατάξεων. Ντροπή σου.. Το επίπεδό σου άλλωστε φαίνεται και απ' την εμφάνισή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ
    Χθες το βραδύ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διονύσου γίναμε μάρτυρες του άκομψα σχεδιασμένου σεναρίου αλλά περισσότερο την εκτέλεση αυτού και την όλη μεθόδευση για την αποδόμηση και αποδυνάμωση του Δημάρχου Διονύση Ζαμάνη σε αγαστή συνεργασία με την αντιπολίτευση του Δήμου .
    Συγκεκριμένα στο θέμα του Δ.Σ που αφορούσε την ασφάλεια των Δημοτικών κτηρίων και εγκαταστάσεων και κατ΄ επέκταση των Δημοτών ήταν αυτό που « ανάγκασε» τους 3 Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας να φανερώσουν τι πραγματικά σχεδιάζουν εδώ και περίπου 1 χρόνο .
    Το απογοητευτικό όμως είναι ότι αυτοί οι σύμβουλοι κατέχουν θέσεις ευθύνης οι 2 ως αντιδήμαρχοι και η μια ως εντεταλμένη της Πολεοδομίας. Η αντιπολίτευση του Δήμου βρήκε την ευκαιρία να κάνει την πολιτική της κωλοτούμπα και να καταψηφίσει ενώ στην διαπαραταξιακή είχε καθ’ όλα συμφωνήσει. Τώρα αν αυτό δεν είναι συμφωνία κάτω από το τραπέζι και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ για να αποδυναμωθεί ο Δήμαρχος τότε τι είναι.
    Βέβαια ούτε συζήτηση για να παραιτηθούν και να αφήσουν τις θεσούλες τους διότι από αυτές τρέφεται ο ασυγκράτητος εγωισμός τους. Προκαλούν τον Δήμαρχο να τους αποπέμψει για να τους κάνει ήρωες αλλά σε ποιον στο Καλαφατέλη διότι οι Δημότες και ξέρουν και καταλαβαίνουν τι ακριβώς προσπαθούν να κάνουν.
    Τώρα που αρχίζει να φαίνεται το έργο της Δημοτικής Αρχής κάποια θρασίμια σαν εσάς δεν χρειάζονται και αν έχετε την παραμικρή αξιοπρέπεια παραιτηθείτε και ανεξαρτητοποιηθείτε οι Ανοιχτοί Ορίζοντες δεν σας χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Μήνυμα προς τους συμβούλους του αποτυχημένου πρώην Δημάρχου:

    Ξυπνήστε … σας ανοίγει τον λάκκο και εσείς ακόμα τον κοιτάτε στα μάτια. Χθες στο ΔΣ, εκφώνησε λόγο, του ‘φίλου’ του Σφουγγοκώλη. Μέσα σ’ αυτόν εξύμνησε πολίτες παράσιτα, όπως τον Σφουγγοκώλη, την πετρελαιού, την χαζή και το πορδοβούλωμα. Επίσης σε συνέντευξή του είπε πως θα συνεργαζόταν με 3-4 συμβούλους του Δημάρχου. Δηλαδή εσάς σας έχει για φτύσιμο…. Και εσείς τον κοιτάτε… Μπράβο αφελείς…. Για να μην πω και τίποτα πιο βαρύ…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Περνώντας σήμερα το απόγευμα έξω απ' το Πολιτιστικό του Αγίου Στεφάνου, μου 'μύρισε' ο Σφουγγοκωλάριος. Αλήθεια ήταν πάλι σήμερα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Μιλάει για πάχη ο Σφουγγοκώλης στο blog του. Άραγε καθρέπτη δεν έχει σπίτι του , να ρίξει μια ματιά στην αφεντομουτσουνάρα του ή τους έχει καταργήσει;;; Και αυτός και ο κολλητός του, βεβαίως – βεβαίως….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Εαν ο φλουφλης το σκεπτοταν το κολπο με την φυλαξη των δημοσιων χωρων τοτε θα το ψηφιζε .Παρολο που αυτος και το παρεακι του καταλαβαινουν την σοβαροτητα αυτου οι ολιγιστοι δεν το ψηφισαν .Οταν πετατε χρηματα σε κατι μελετες με καθηγητες πολυτεχνειου που καποιοι συγγενεις κανουν διδακτορικα δεν μιλατε τυχαιο δε νομιζω μονο μην ανοιξουμε το στομα μας και δεν σε ξεπλενει ο ιορδανης και τοτε θα δουμε την ανασα του εισαγγελεα .............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ....ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 15 ΗΜΕΡΕΣ
    ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΚΑΣ
    1.ΥΦΑΝΤΗΣ
    2.ΜΑΓΓΙΝΑ
    3.ΤΑΟΥΞΗ
    4.Η,ΕΣΥ ΠΙΟ,ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ
    ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Η Δεν πρεπει να ειναι στα καλα του η το πιθανότερο ειναι να το κανει επίτηδες για να δημιουργεί προβοκάτσια !!! Ο λόγος για τον πρόεδρο της Σταματας που σε ανάρτηση του στο Facebook δήλωσε οτι δεν θα επιτρέψει να κλείσει το νηπιαγωγείο ??...ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ;;;; Μαλλον στον ύπνο του.... Βαγγέλη σύνελθε .... Γιατι πολλα τα λες τα ψέμματα! Και δεν είμαστε μ........!

    ΑπάντησηΔιαγραφή